Living Outdoor Living

Maak je tuin zomerproof met deze 5 stappen!

De zomer is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je tuin zomerproof te maken. Of je nu wilt ontspannen in de zon, barbecueën met vrienden of genieten van kleurrijke bloemen: met een paar eenvoudige stappen kun je jouw buitenruimte transformeren tot een zomers paradijs. Hieronder worden 5 stappen gedeeld om je tuin zomerproof te maken, zodat je optimaal kunt genieten van het zomerseizoen.

Opruimen en schoonmaken

Voordat je begint met het zomerproof maken van je tuin, is het belangrijk om te starten met het schoonmaken ervan. Ruim alle rommel op, verwijder onkruid en maak de paden en terrassen schoon. Veeg de bladeren weg en snoei eventueel overhangende takken. Maak ook je tuinmeubilair schoon en controleer of alles nog in goede staat verkeert. Een opgeruimde en schone tuin vormt de perfecte basis voor de verdere stappen. 

Creëer schaduwrijke plekken

Tijdens de zomer wil je waarschijnlijk kunnen genieten van de zon, maar soms heb je ook behoefte aan schaduw. Creëer schaduwrijke plekken in je tuin waar je kunt ontspannen en verkoeling kunt vinden. Plaats bijvoorbeeld een parasol, een schaduwdoek of een pergola met klimplanten. Richt een comfortabele loungehoek in onder een boom of installeer een zonnescherm bij je terras. Met bijvoorbeeld een Rotan loungeset kan je genieten van de rust terwijl je comfortabel kan zitten. Op deze manier kun je op warme dagen genieten van de buitenlucht zonder oververhit te raken.

Kleurrijke bloemen en planten

Breng kleur en leven in je tuin door te kiezen voor kleurrijke bloemen en planten. Selecteer bloemen die gedijen in de zomer zoals zonnebloemen, petunia’s, dahlia’s en lavendel. Plant ze in borders, bloempotten of hangmanden voor een levendige en fleurige uitstraling. Denk ook aan geurige planten zoals jasmijn of lavendel, die een heerlijke geur aan je tuin toevoegen. Vergeet niet om regelmatig water te geven en de bloemen te verzorgen, zodat ze gedurende het hele zomerseizoen prachtig bloeien. 

 Een buitenkeuken of hoek

Een van de leukste activiteiten in de zomer is het bereiden van heerlijke maaltijden in de buitenlucht. Maak je tuin zomerproof door een buitenkeuken of een barbecuehoek te creëren. Installeer een barbecue of buitenkooktoestel en zorg voor voldoende werkruimte en opbergruimte voor keukengerei en ingrediënten. Richt een gezellige eethoek in met een tafel en stoelen, zodat je gezellig kunt dineren met vrienden en familie. Voeg sfeervolle verlichting toe, zoals stringlampjes boven de eethoek, zodat je ook ’s avonds kunt genieten van een heerlijke maaltijd in een romantische setting. 

Ontspanningsruimte 

Naast het genieten van lekker eten is het belangrijk om in je tuin ook een ontspanningsruimte te creëren waar je tot rust kunt komen en kunt genieten van het zomerse weer. Plaats comfortabele loungemeubelen zoals een loungeset met zachte kussens of een hangmat tussen twee bomen. Voeg een bijzettafel toe waar je je drankje en boek op kunt neerzetten. Richt eventueel een buitenbioscoop in met een projector en scherm, zodat je ’s avonds kunt ontspannen en films kunt kijken onder de sterrenhemel.

Dit vind je misschien ook leuk...