wijnkast
Lifestyle

Is een wijnkast geschikt voor jouw keuken?

Ben je een wijnliefhebber? Dan heb je er vast al eens over nagedacht hoe het zou zijn om een wijnkast in je eigen keuken te hebben. Wijnkasten zijn de ideale manier om je favoriete wijnen in op te slaan. Ze zorgen voor de juiste regulatie, waardoor de wijn goed op smaak blijft en altijd klaar staat om te serveren. Ben je benieuwd wat erbij een wijnkast komt kijken? Je leest het in dit artikel.

Wat is de functie van een wijnkast?

Een wijnklimaatkast is de droom van iedere wijnliefhebber en houdt wijn op de perfecte smaak. De meeste wijnkasten hebben twee temperatuurzones en kunnen daarmee zowel koelen als verwarmen. Dit is heel belangrijk om de temperatuur te reguleren, soms moet er namelijk wat warmte bij en soms moet de kast iets afkoelen. Voor een keuken inbouw wijnkast biedt het nog een extra voordeel, namelijk dat je zowel witte wijn als rode wijn op de juiste temperatuur kunt serveren. 

Waar plaats ik een wijnkast in de keuken?

Bij het plaatsen van een wijnkast in de keuken, is het belangrijk dat je de juiste wijnkast kiest. Wanneer je de wijnkast onderdeel wilt laten uitmaken van de keuken, raden we aan om een inbouw wijnkast aan te schaffen. Wil je liever de wijnkast los in de keuken plaatsen? Dan zijn er ook verschillende keuzes in vrijstaande wijnkasten te vinden. Let bij het kiezen van een geschikte plek op, dat de wijnkoelkast niet naast apparatuur staat, zoals de oven, magnetron of vaatwasser. Door de druk op de wijnkast, kan het voorkomen dat de temperatuur te hoog wordt en de smaak van de wijn wordt aangetast. Ook verhoogt dit de kans op oververhitting of een hogere rekening. Kies daarom voor een plek vrij van warme apparatuur of ga voor een vrijstaand wijnkastje

Hoe kies ik een geschikte wijnkast?

Er zijn verschillende type wijnkasten waar je uitkiest bij de aanschaf. Zo is er keuze tussen een kleine, middelgrote en grote wijnkast en beschik je over de optie vrijstaand of ingebouwd. Bekijk goed wat je wensen zijn, hoe de ruimte is en voor welke redenen je de wijn bewaart. Wanneer je een kleine keuken hebt, met veel andere apparatuur, raden we aan om een kleine vrijstaande wijnkast aan te schaffen. Beschik je juist over een ruime keuken, waar de apparatuur veelal is weggewerkt, dan kun je overwegen een grote wijnkast te kopen en deze in te laten bouwen. Dit zorgt uiteindelijk voor een mooie uitstraling en maakt het één geheel met de rest van de keuken.

In dit artikel hebben we je meegenomen in het aanschaffen van een wijnkast voor je keuken. Een wijnkast is de beste manier om je wijn op smaak te houden. Een echte wijnliefhebber heeft zijn wijn natuurlijk het liefst in de keuken. Zorg er hierbij voor dat je rekening houdt met warme apparatuur. Zo weet je zeker dat je altijd van een goed glas wijn kan genieten!

Dit vind je misschien ook leuk...