mooiste-watervallen-ter-wereld
Travel

Top 5 mooiste watervallen ter wereld

Ángelwaterval – Venezuela

Op nummer 1 staat de Ángelwaterval in Venezuela. Dit is de hoogste waterval ter wereld en is 979 meter hoog! Om bij de waterval te komen is er wel een flinke wildernis om te doorkruisen. Maar het uitzicht is de reis zeker waard.

Watervallen in Nationaal Park Plitvice – Kroatië

In Koratië zijn in het Nationaal Park 90 verschillende watervallen te zien. Zeker een indrukwekkende omgeving met verschillende kleine en grote watervallen. Door de combinatie van het heldere blauwe water en de groene bomen is het een geweldig park om in rond te lopen.

Yosemite watervallen – Verenigde Staten

Een van de mooiste parken in de Verenigde Staten is toch wel het Yosemite National Park. Het Yosmite National Park heeft verschillende spectaculaire watervallen, prachtige wandelpaden en hoge rotsen. De bekendste waterval is de Yosemite Falls. Het water komt hier van ruim 700 meter naar beneden gevallen. Dit is alleen te zien in het voorjaar.

Victoria watervallen – Zambia & Zimbabwe

Ook de Victoria watervallen mogen in het lijstje van de mooiste watervallen niet ontbreken. De watervallen zijn niet extreem hoog, maar wel breed waardoor het klinkt als een harde donder. De watervallen liggen op de rand tussen Zambia en Zimbabwe waardoor ze van twee kanten zichtbaar zijn.

Niagara watervallen – Canada & Verenigde Staten

Op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten liggen de Niagara watervallen. Dit zijn de beroemdste watervallen ter wereld en trekken jaarlijks miljoenen toeristen. Door met een boot dicht langs de watervallen te varen kun je heel dicht bij de watervallen komen.

Als je dan toch een van deze beroemde watervallen opzoekt, denk ook eens aan een koude douche van de Wim Hof methode. De Wim Hof methode is bevorderlijk voor je immuunsysteem, het verbeterd sportprestaties en laat je controle krijgen en houden over je lichaamsfuncties zoals hartslag, bloeddruk, zuurgraad en vetverbranding. Naast lichamelijke voordelen zijn en oog geestelijke voordelen. Zo zorgt de methode voor een natuurlijke anti-depressiva en het geeft een diepe interne rust.

Naast deze indrukwekkende watervallen zijn er natuurlijk ook veel leuke bestemmingen in eigen land. Zo kun je naar de Waddeneilanden, de Veluwe of een stedentrip naar verschillende steden in Zuid-Holland.

Dit vind je misschien ook leuk...