loungebank op maat
Geen categorie

Waar moet je aan denken als je een tuin loungebank op maat laat maken?

Waar je vroeger naar een tuincentrum ging en daar je tuin set uit koos, ontdekken nu steeds meer mensen bedrijven als Houtkwadraat, die de perfecte loungebank op maat voor je kunnen maken. De dagen dat de meeste mensen een kunststof tuinset hadden staan, liggen achter ons. En dat is natuurlijk niet zo gek, want hoeveel specialer is het als je een op maat gemaakte tuin hoek loungebank hebt, die precies in die ene hoek past, of juist perfect naast de vijver in de tuin staat. Ga je zo’n loungebank op maat laten maken, dan zijn er een paar zaken waar je rekening mee moet houden… en daarover lees je in onderstaande blog.

loungebank op maat gemaakt

Buitenhuise levensstijl

Wonen en entertainen vonden vroeger voornamelijk in het huis plaats. Natuurlijk moest je je gazon maaien en een klein beetje de tuin onderhouden om het aantrekkelijker te maken, maar het was meer voor esthetiek dan voor iets anders. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een levensstijl buitenshuis, waarbij de activiteiten naar buiten worden getrokken. Een tuin loungebank op maat past perfect in die tendens, omdat je er nog meer mee van je tuin kunt genieten.

tuin loungebank op maat
design loungebank op maat
design tuin loungebank op maat

Het inrichten van gebieden in die tuin is belangrijker dan ooit en het kiezen van het juiste terrasmeubilair kan moeilijk zijn als je niet weet waar je op moet letten. Exterieur ontwerp is vergelijkbaar met interieurdecoratie, maar er zijn nog andere factoren waarmee je rekening moet houden als je een design loungebank op maat laat maken.

Hoe ga je je tuin loungebank op maat gebruiken?

Ben je van plan om vaak gasten te ontvangen en deze te laten plaatsnemen op tuinset met een uitschuifbare eettafel en fauteuils? Of wil je gewoon met vrienden rondhangen op een grote comfortabele bank en lounge stoelen met een salontafel voor spelletjes en snacks? Misschien wil je op een heerlijk warme zomerdag gewoon van de zon genieten op een chaise longue met een koel drankje aan je zijde. Wat het doel ook is, het is een goed idee om de planning te beginnen met een lijst van wat je wilt doen. Bedenk welke meubels nodig zijn en hoeveel mensen je wilt huisvesten. Dit is namelijk het grote voordeel van een loungebank op maat te laten maken: deze kan helemaal aan jouw wensen voldoen!

op maat gemaakte tuin loungebank

Past een design loungebank op maat bij jouw buitenruimte? 

Je moet ook de ruimte die je wil inrichten beoordelen. Richt je een hardhouten terras, zwembad of tuin in? Elk van deze buitenruimtes heeft zijn eigen unieke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de beslissing welke buitenmeubels je wilt laten maken en welke functies belangrijk zijn. Een oneffen ondergrond kan zelf nivellerende tafelpoten vereisen en loungebanken naast zwembaden hebben zeker sneldrogende kussens en stoffen nodig. Laat je een design loungebank op maat maken, dan is het van belang om goed te kijken naar de beschikbare ruimte en hoe groot je het meubel wilt hebben. Zorg zeker niet voor een te grote bank in een te kleine ruimte, een erg kleine bank in een enorme ruimte daarentegen is ook niet aan te raden. 

op maat gemaakt design loungebank

Hoe is het weer waar de loungebank op maat komt te staan

Het weer is een kritieke factor die veel mensen vergeten, tot het te laat is. Het kan een perfect comfortabele dag zijn wanneer je besluit jouw achtertuin opnieuw in te richten, maar hoe is het het grootste deel van de zomer en tijdens de lente en herfst? Hoe warm wordt het? Hoe zit het met de winter? Is er veel direct zonlicht? Hoeveel regen valt er gemiddeld per jaar? Ervaar je harde wind? Elk van deze dingen heeft invloed op het type buitenstoelen en tafels dat geschikt is voor jouw ruimte! 

Dit vind je misschien ook leuk...