als je crypto gaat kopen
Media

Waar moet je opletten als je crypto gaat kopen en verkopen?

Waar tien jaar geleden de meesten van ons nog niet van cryptocurrencies hadden gehoord, zijn die nu bij velen bekend. Uiteraard komt dit door de verhalen over mensen die plots multi miljonair werden nadat ze Bitcoins hadden aangeschaft. Ondertussen bestaan er erg veel cryptomunten, maar hoe werkt met investeren daarin nu eigenlijk en wat moet je doen? Waar moet je opletten als je crypto gaat kopen?

Begin nooit met investeren in crypto currencies voordat je er voldoende over weet. Doe niet alleen research naar de crypto zelf, maar ook naar de munt, want tegenwoordig bestaan er ontzettend veel verschillende munten. Steek niet klakkeloos ergens geld in omdat een vriend het adviseerde.

Lees je goed in

Doe ook meteen onderzoek naar de verschillende platforms waarop je Bitcoin of andere crypto munten kunt kopen. Zo weet je namelijk welke betrouwbaar zijn. En daarnaast kan het je een hoop geld schelen.

Ga niet in paniek verkopen

Hold on for Dear Life. Hiermee wordt bedoeld dat je je cryptomunten niet in paniek moet verkopen als de waarde daarvan daalt. Hou je munten gewoon vast in plaats van ze met verlies te verkopen en zo geld te verliezen. Als het goed is klimmen ze namelijk weer uit het dal. Dat is namelijk de algehele tendens bij de grotere currencies.

Investeer met ‚extra geld’

Dit is ook één van de redenen dat je altijd moet investeren in crypto met geld dat je kunt missen. In principe kun je jouw munten altijd verkopen, maar je moet dit niet altijd willen. Zorg dat je de tijd hebt om de munt weer te laten stijgen.

Beleggen in crypto is door de flinke schommelingen niet voor iedereen weggelegd. Begin daarom eerst met een klein bedrag om te oefenen en er een beetje feeling mee te krijgen. Je moet sowieso beleggen met geld dat je kunt missen, maar dit oefen bedrag is zo laag dat je er niet van wakker ligt als de munt waarin je hebt geïnvesteerd daalt.

Buy low, sell high. is wat je moet proberen te doen bij het investeren in cryptocurrencies. Het is heel verleidelijk om te beginnen met een crypto currency als het heel goed gaat met die munt en deze omhoog schiet in waarde. Toch kan dit verkeerd uitpakken als de munt daarna weer naar beneden keldert. Zorg daarom voor goed research naar de crypto currency waarmee je wil beginnen en koop deze munten vervolgens als ze in een dipje zitten.

Zorg dat je veilig investeert

Zorg voor voldoende veiligheid. Je moet namelijk zelf zorgen dat je coins veilig zijn, er is geen bank die dit voor je regelt. De allereerste stap hierin is natuurlijk om je aan te melden bij een betrouwbare ‚exchange.’ Zorg dat je ook altijd 2FA hebt aanstaan.

Schrijf al je wachtwoorden en inloggegevens op papier op en niet op een plek die in verbinding staat met het internet. En heb je echt veel geld geïnvesteerd? Dan is het aanschaffen van een hardware wallet verstandig.

Houdt altijd wat munten achter de hand

Het is lastig in te schatten wat nou precies het goede moment is om je crypto weer te verkopen. Je weet immers nog niet of de munt zijn piek heeft bereikt. Het is daarom slim om altijd wat munten achter de hand te houden als je besluit te verkopen. Ze heb je nooit FOMO als de munt nog verder stijgt.

Dit vind je misschien ook leuk...