slaapkamer-inrichten
Interior Trends Living

10 x slaapkamerinspiratie

Ben je op zoek naar nieuwe ideetjes voor je slaapkamer, maar heb je geen inspiratie? Lees dan mee onderstaande tips.

Het plafond

Je denkt er misschien niet onmiddellijk aan, maar het plafond kan eigenlijk beschouwd worden als een vijfde muur. Het kan dus ook je ruimte opfleuren in een frisse kleur of met een sierlijke omlijsting.

Weg met die radiator

Natuurlijk niet letterlijk weg, want een radiator is functioneel. Maar helaas meestal niet mooi. Wat dacht je van een radiatorbekleding? Of voor wie wil vernieuwen een designradiator?

Over geuren en kleuren

Je kan zelf voor een leuke geur zorgen in de slaapkamer door een geurzakje samen te stellen met gedroogde bloemen. Of door je kamer te decoreren met een kruidig bloempotje. Past helemaal bij een bohemian slaapkamer. En met ronde vormen wordt alles supergezellig.

Slapen op zolder

Een zolder dient vaak om spullen op te slaan. Maar hij kan ook ingericht worden in een gezellige en sfeervolle bohemian slaapkamer.

Extra licht onder het dak

Slaap je onder het dak, voorzie dan voldoende licht. Dit kan met een dakraam. Een tuimelraam is erg populair en bovendien handig.

Een dakkapel

Sta je open voor een renovatie die grondiger is? Dan is een dakkapel een fantastisch idee. Je krijgt meer lichtinval en bovendien meer ruimte.

Schuine wanden optimaal benutten

Wie een slaapkamer met schuine wanden heeft, beschouwt die vaak als verloren ruimte. Heb je al eens gedacht om het rechte deel ervan om te toveren tot kastruimte met schuifdeuren of lades?

Hou het hoofd koel

Zomerse hitte en goed slapen gaan niet samen. Daarom is het interessant om koeling te voorzien in de slaapkamer. Dit kan met een plafondventilator of airconditioning. Of gewoon door ’s ochtends vroeg het raam te openen en de boel dicht te houden overdag.

Slapen en werken

Wie vaak thuiswerkt en geen aparte werkruimte heeft, kan van de slaapkamer een werkplek maken, eventueel met een wand afgescheiden van de slaapruimte. Om geen al te strak geheel te hebben, kan je werken met ronde vormen.

Opgeruimd staat netjes

Ontspannen gaan slapen? Een opgeruimde kamer creëert rust in je hoofd en zorgt voor een fris en ruimtelijk gevoel.

Dit vind je misschien ook leuk...