kaarsen-maken
Cool Stuff

Zo maak je zelf deze hippe gedraaide kaarsen

Ken je ze al, de twisted candles, ofwel gedraaide kaarsen? Je kunt deze hippe kaarsen tegenwoordig in een hele hoop woonwinkels kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon zelf maken. Veel goedkoper én hartstikke leuk. Kan jouw interieur ook wel een boost gebruiken? Zo doe je mee met deze trend! 

Kaarsen zijn al lang niet meer alleen om voor licht te zorgen. Voordat gas en elektriciteit algemeen goed werden, werden voornamelijk kaarsen als lichtbron gebruikt. Tegenwoordig is dit geen noodzaak meer, maar dienen kandelaars vooral ter gezelligheid en decoratie. We zien allerlei verschillende soorten, maten en kleuren in het interieur. Van de simpele theelichtjes tot grote stompen en elegante lange varianten. 

Instagram-interieur met gedraaide kaarsen 

Tegenwoordig zie je in de winkels en in webshops dus ook de gedraaide variant liggen. Ook op social media zijn de twisted candles niet meer weg te denken. In ieder Instagram-interieur zien we tegenwoordig wel zo’n kaars. De ronde, speelse vormen zijn helemaal hip. De trend is overgewaaid vanuit het altijd hippe Scandinavië. Tja, hoe kan het ook anders? In de vrolijke pastelkleuren zien deze kaarsen er soms uit als een snoepstok van de kermis. Ben jij al enthousiast geworden? Aan de slag dan maar!

Wist je dat …

Het woord ‘kaars’ uit het Latijn komt? Het is afgeleid van het woord ‘charta’. Ook de Engelse versie ‘candle’ komt uit het Latijn. Dit betekent ‘flakkeren’ of ‘schitteren’. 

Wat heb je nodig?

Om zelf twisted candles te maken, heb je natuurlijk kaarsen nodig. Maar let op: niet iedere kaars is geschikt om deze DIY mee te doen. Het is belangrijk om te kijken naar de soort kaarsen die je gebruikt. Je kunt natuurlijk oude kaarsen uit de lade gebruiken, maar je kunt ook op zoek gaan naar nieuwe. Kies voor een kaars die helemaal gekleurd is, en dus niet alleen een gekleurd laagje over een witte kaars heeft. Als je een kaars gebruikt die alleen een gekleurd laagje heeft, kun je deze DIY niet goed uitvoeren.

Het leukste is natuurlijk om te kiezen voor kaarsen in allerlei soorten, kleuren en maten. Dat geeft een gezellige en speelse sfeer. Liever wat rustiger? Kies dan voor zwart, neutrale kleuren of gewoon wit. Met de witte variant zit je sowieso goed!

En zo doe je het

Oké, tijd om creatief aan de slag te gaan. Vul een grote kan of kom met warm water (niet te heet!) en stop de kaars hierin. Zorg dat de kaars helemaal in het water is ondergedompeld. Wacht zo’n vijftien tot twintig minuten. De kaars wordt nu langzaam zacht en buigzaam. Voel even of die goed is. Zo ja, dan kun je de kaars uit de kan of kom halen. Nu kun je de kaars een beetje plat maken met je handen of een deegroller en dan draaien. Je kunt de kaars van top tot teen draaien, maar je kunt er ook voor kiezen om maar een stukje te doen. Nu is het een kwestie van af laten koelen en hard laten worden. Klaar is kees!

Tip voor twisted candles 

Ben je op zoek naar mooie, geschikte rechte kaarsen voor deze DIY? Voor minder dan een euro heb je deze al in allerlei kleurtjes bij Dille & Kamille en Flying Tiger. 

Liever gewoon kopen?

Ben je lui of wil het maar niet lukken? Dan kun je deze twisted candles natuurlijk ook gewoon kopen. 

Dit vind je misschien ook leuk...