wicker tuinset
Living Outdoor Living

Tuinset kopen? Deze tips helpen je bij je keuze!

Een goede tuinset is vaak een flinke investering. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Welke tuinset kopen? Die keuze hangt af van verschillende factoren. Denk aan het materiaal, de opstelling, het onderhoud en de stijl. Lees snel verder waar je zoal aan moet denken bij het kiezen van een nieuwe tuinset!

1. Tuinset kopen: kijk naar de ruimte van de tuin

Voordat je begint met oriënteren, is het verstandig om eerst te kijken hoeveel ruimte je hebt en waar je de nieuwe tuinset kunt plaatsen. Als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt, heb je minder mogelijkheden dan in een grote tuin. Houd ook rekening met het aantal zitplekken die je nodig hebt. Voldoende zitruimte is belangrijk en daarom schaf je beter een paar extra stoelen aan. 

Vergeet ook zeker niet de stand van de zon ten opzichte van je tuin. Ontbijt je graag in het zonnetje of hou je van een gezellige barbecue? Met dit in je achterhoofd kan je de perfecte tuinset kiezen. Kom je er niet uit? Dan kan je natuurlijk altijd een tuin loungebank op maat laten maken!

2. Schaf goede kussens aan

Alleen de perfecte plek voor je tuinset kiezen is niet voldoende om echt lekker te zitten. Als je optimaal wilt genieten van je nieuwe tuinset, is het belangrijk om goede kussens aan te schaffen. Kies bij voorkeur dikke, stevige kussens waar je lang plezier van hebt. UV-bestendige, luchtdoorlatende en waterafstotende kussens voor buiten zijn een prima keuze. 

3. Kies het juiste materiaal van de tuinset

Aangezien het in Nederland heel wisselvallig weer kan zijn, kies je het beste voor weerbestendig materiaal. Tuinsets zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen. Teakhout ziet er sfeervol uit, is redelijk gemakkelijk te onderhouden, maar is wel erg zwaar. Wanneer je jouw tuinset wilt opbergen, kies je dus beter voor een ander materiaal zoals aluminium. Dit materiaal is een stuk lichter, maar heeft wel als nadeel dat je de set moet opbergen wanneer het hard gaat waaien. 

Een tuinset van wicker geeft je tuin een moderne look, heeft geen onderhoud nodig en is makkelijk op te bergen. Ook kunststof is een materiaal dat vaak wordt gekozen omdat het licht is, makkelijk stapelbaar is en weinig onderhoud vergt. 

4. Kijk naar de opbergmogelijkheden

Daarnaast doe je er goed aan om te kijken naar de opbergmogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld een tuinhuis of zolder waar je de kussens en andere accessoires kunt opbergen? Of moet je tuinset altijd buiten blijven staan? Vaak kan je ook spullen in je tuinset opbergen. Afhankelijk van je situatie kan je kijken naar stapelbare stoelen of een beschermhoes voor je set. 

5. Kies je eigen stijl

Tenslotte wil je oog natuurlijk ook wat. Naast alle praktische zaken is het belangrijk dat je de tuinset mooi vindt. Hou je van een landelijk terras? Dan is een tuinset van hout wellicht iets voor jou. Mag het een tikkeltje moderner? Kies dan voor aluminium of een tuinset van wicker. Eén ding is zeker: voor welke stijl je ook kiest, een tuinset zorgt gegarandeerd voor sfeer en gezelligheid!

Dit vind je misschien ook leuk...